אימון קוגניטיבי התנהגותי לשינוי תפישת המציאות
  • ראשי
  • בלוג
  • אודות
  • טכניקות
  • עלויות
  • יצירת קשר
  • ראשי
  • בלוג
  • אודות
  • טכניקות
  • עלויות
  • יצירת קשר
 אימון קוגניטיבי התנהגותי לשינוי תפישת המציאות
  • ראשי
  • בלוג
  • אודות
  • טכניקות
  • עלויות
  • יצירת קשר
  • ראשי
  • בלוג
  • אודות
  • טכניקות
  • עלויות
  • יצירת קשר
ראשי » אוטומטיזם » תנועה איטית מודעת

תנועה איטית מודעת

מיכל הררי פברואר 4, 2021 10:10 אין תגובות

האדם בעולם המערבי נע ממקום למקום כמו רודפות אותו רוחות

"אני עסוק", "אני מאוד מאוד ממהר", "אין לי זמן".

אדם ממהר נדמה לנו כאדם שיש לו הרבה עיסוקים חשובים. אדם פעיל, פורה, מוציא מן הכוח אל הפועל. ואולי נדמה לנו כי עלינו להעריך אותו על כך שאיננו עצלן. והאדם משחק לידי המחשבה הזו ולכן, ממהר מאוד לכל מקום כדי שלא יחשבו אותו לעצלן. אף בתוך ביתו. הוא מאמץ הליכה מהירה, תנועת עיניים מהירה (שגורמת לאיבוד הראייה, כך לפי מאיר שניידר), דיבור מהיר, וכתוצאה מכך גם נשימה מהירה, דפיקות לב מואצות, בעיות עיכול, שחרור הורמוני דחק, חרדות, לחץ נפשי, מתח תמידי, פעילות מרובה של האמיגדלה ופעילות מועטה של המוח הקדמי, הלוגי.

בעקבות כל אלו האדם הופך לחולה, אומלל וטיפש.

טכניקה קוגניטיבית התנהגותית מבוססת זן
אך לכולנו יש עוד תקווה.

איך יכול להחזיר האדם את השליטה לידיו?
אחת הטכניקות המצוינות היא 'תנועה איטית מודעת'.

זוהי איננה טכניקה חדשה. ביצעתי התאמה של שיטה בשם "מדיטציה בהליכה" עבור האדם המערבי הממהר. מקורה של המדיטציה בהליכה בפילוסופיה המסורתית המזרחית העתיקה – ZEN.
זן היא מסורת בודהיסטית אשר מנחה את האדם בדרכו אל הרוגע הפנימי. אל הוויה שלווה נטולת שיפוטיות על הסביבה ועל העצמי. בהוויה זו, האדם מביט על העולם כאילו הוא רואה אותו לראשונה בכל רגע ורגע. ללא ציפיות וללא אכזבות. עם חמלה ואהבה.

אסביר תחילה מהי מדיטציה, מהי מדיטציה בהליכה, ולאחר מכן אעבור להסבר על תנועה איטית מודעת.

מהי מדיטציה בהליכה?

תנועה איטית מודעת, מדיטציה בהליכה

ה-ZEN מנחה אותנו בדרכנו להשגתה של הוויה רגועה באמצעות דרכים שונות, והעיקרית בהן היא מדיטציה. מדיטציה בהליכה היא סוג של מדיטציה שמבצעים בעת הליכה איטית. זו הליכה בנחת, ברוגע. איננו ממהרים לשום מקום. אנו הולכים בצעדים קטנים ואיטיים מאוד. אין זה משנה לאן אנו הולכים. המטרה שלנו היא ההליכה עצמה. אנו מעוניינים להישאר בהווה. מחשבות יחזירו אותנו לעבר או ימקמו אותנו בעתיד. כדי להישאר בהווה, נמקד את תשומת הלב שלנו:

  • בפעולות – במגע של רגלינו על הקרקע (כדאי ללכת יחפים); בנשימותינו; בזקיפות קומתנו.
  • או בסביבה הקיימת כפי שהיא – הנה רצפה; הנה עץ; הנה פרח; אני שומעת כלב נובח, הקיר לבן.

לא נתמקד בפרשנות שלנו את הדבר. ננסה להסיט את המחשבה הצידה, ולחזור לרגע ההווה – לכלום הריק.

נוכל לעצום עיניים או להותיר אותן מעט פקוחות (בסדק צר). נוכל להביט על הקיר או על הרצפה. נהוג לבהות בנקודה כלשהי מולך, ומעט למטה.

פרשנויות מובילות למחשבות.
"אני לא אוהבת את הרצפה הזו" / "הכלב מפריע לי להתמקד בכלום" – אלו הן פרשנויות, אשר מהוות את תחילתה של מחשבה. אנו לא רוצים לעסוק במחשבות. אנו רוצים "טבולה רסה" – לוח חלק. אך מוחנו, אשר אינו מורגל בהוויה נטולת מחשבות, מייצר מחשבה לאחר מחשבה לאחר מחשבה. המוח שלנו התרגל לפעול תחת הפילוסופיה "כן, אני כבר יודע", ולכן הוא מביט בכל דבר מתוך ידיעה ולא מתוך חוסר ידיעה. "כיסא? כן, אני יודע מה זה כיסא. לא מעניין. הלאה! תמונה על הקיר? היא לא חדשה, אני כבר מכיר. נקסט! הבחור שאיתי בעבודה? כן, גם אותו אני מכיר. שנים. הוא כך וכך וכך, והוא גם בטח לעולם לא ישתנה. הוא צפוי, הכל צפוי, ולכן גם אני צפוי – וטוב שכך!", מאמין לעצמו המוח, ומקשה עלינו לצאת מדפוסי התנהגות שאיננו אוהבים בעצמנו.

לאחר ש"תפסנו את עצמנו" חושבים מחשבה, נחזור מיד לרגע ההווה.

אם הוסטה תשומת לבנו והחלו בנו מחשבות טורדניות, דבר שצפוי להתרחש שוב ושוב, נחזור לתרגול המדיטציה בטבעיות וללא ביקורת עצמית. ביקורת, הלקאה עצמית, היא התעסקות עם זמן העבר. אנו רוצים לחוות את זמן ההווה.

אני ממליצה לעשות מדיטציה בכל יום, ללא קשר לתנועה האיטית המודעת – שחשובה גם היא. אני באופן אישי משלבת את שתי הטכניקות: מדיטציה (רגילה, לא הליכה) בכל בוקר ובכל לילה לפני השינה, ותנועה איטית מודעת מס' פעמים במהלך היום.

מהי תנועה איטית מודעת?

תנועה איטית מודעת היא תרגול מדיטציוני בעת ביצוע פעולה יומיומית (מטלה) שהיא אוטומטית עבור הגוף. כלומר, הגוף כבר יודע לבצע את המטלה בעל פה. למשל: צחצוח שיניים או הכנסת כלים למדיח. המוח מפעיל תבנית קוגניטיבית-התנהגותית אוטומטית שאין צורך להרהר בה על מנת לבצעה. תכנית פעולה אוטומטית.

מה מתרחש כאשר מופעלת בנו 'תכנית פעולה אוטומטית', ואנו גם זזים מהר?

במקרים רבים, המוח מתחיל ביצירת מחשבות טורדניות החוזרות על עצמן ב"לופ". המחשבות אינן קשורות למטלה עצמה, כמובן. כאשר אנו מבצעים מטלה אוטומטית, לעתים קרובות אנו זזים באופן מהיר. הרי "אין לנו זמן". ואנו כבר יודעים איך שוטפים סיר. אז אנו עושים זאת מהר מהר, כי יש לנו מטלות רבות נוספות.

כאשר אנו זזים מהר הגוף הוא זה שנמצא בשליטה, ולא קליפת המוח הקדם מצחית הדורסו-לטרלית, היא הקפטנית של הספינה, המנכל"ית הלוגית [1]. וכאשר הגוף נמצא בשליטה, הוא משתלט גם על התודעה שלנו – על המחשבות ועל הרגשות.

על מנת להחזיר את השליטה לקליפת המוח הקדם מצחית הדורסו-לטרלית, עלינו להשתלט בחזרה על הגה הספינה. זאת נוכל לבצע באמצעות תנועה איטית מודעת. כאשר אנו זזים באופן איטי, העולם הופך להיות לא צפוי, ולכן המוח שלנו שם לב יותר לסביבתו. אנו עוצרים את האוטומציה המחשבתית ומנסים להיות מודעים לכל דבר פעוט בסביבתנו, כאילו אנו רואים אותו לראשונה.

תרגול קוגניטיבי-התנהגותי של תנועה איטית מודעת

יש לבצע את האימון הבא 3 פעמים ביום, למשך 15 דקות לפחות.

תנועה איטית מודעת - טכניקה קוגניטיבית התנהגותית לחזרה לרגע הזה - רגע ההווה
השלווה נמצאת בפרטים הקטנים, מקופלת בתוך הרגע הזה – רגע ההווה.

בחרו פעולה פיזיולוגית פשוטה, אחת או יותר, שממילא אתם מבצעים באופן יומיומי, ובצורה "אוטומטית".

פעולות לדוגמה: צחצוח שיניים, אכילה, השקיית עציצים, סידור הארון, שטיפת כלים / הכנסת מדיח, החלפת מצעים, הכנסת מכונת כביסה, שטיפת רצפה, מקלחת / אמבטיה, סירוק השיער, וכדומה.

בצעו את הפעולה בצורה איטית במיוחד, ולמשך מינימום 15 דקות. מומלץ הרבה יותר, על בסיס "כמה שיותר, יותר טוב".

מה זה "בצורה איטית במיוחד"?
ביחס לעצמכם. עבור כל אחד מאתנו, צמד המילים 'מהירות איטית' אומר משהו אחר – הכל בהתאם לקצב מהירותנו הרגילה. בתרגול, נועו באופן איטי יותר ממהירותכם הרגילה. נועו באופן שיגרום לכם להרגיש חוסר נוחות. חוסר הנוחות הזה מעיד על כך שגופכם לא נמצא "על אוטומט". "לנוע לאט" נשמע פשוט, אך למעשה עניין זה אינו קל לביצוע לאורך זמן. חשוב להיות נחושים ולהמשיך לתרגל. עם הזמן, אתם תשימו לב כי הקצב שלכם הולך ומאט באופן כללי. והתוצאות – לא תאחרנה להגיע.

והתוצאות? רוגע וחדות מחשבתית.

תנועה איטית מודעת מאפשרת לגופכם להירגע. ולכן הדופק שלכם יירד, לחץ הדם שלכם יירד, אתם תפרישו פחות הורמוני דחק והמוח הקדמי שלכם יפעל יותר בקלות. תרגול יומי יוביל לשיפור ברור ביכולותיכם הקוגניטיביות, קשב, זיכרון, פתרון בעיות, סבלנות ועוד. מומלץ בחום!


מקורות:

[1] העתיד של המוח, מיצ'יו קאקו, עמ' 69

 

היו בריאים ומחוזקים,
מיכל.

מיכל הררי

אימון קוגניטיבי התנהגותי לריפוי נפשי וגופני / מאסטר NLP ודמיון מודרך / חוקרת מקור התודעה

צרו איתי קשר / קראו אודותיי

רוצה לקבל עדכון כאשר אני מעלה פוסט חדש? הירשם/י לעדכוני הבלוג:

* שדה חובה
זן בודהיזם (ZEN) מדיטציה בהליכה קליפת המוח הקדם מצחית הדורסו-לטרלית

מיכל הררי |להציג את כל הפוסטים של מיכל הררי

היי, מה שלומך? אני מיכל הררי, מאמנת קוגניטיבית התנהגותית, מאסטר NLP ודמיון מודרך. חוקרת מקור התודעה, תכונת הנוירופלסטיות של המוח, אפיגנטיקה, תכונת ההולוגרפיה של המוח ושל היקום ועוד כמה נושאים שזורים.

באמצעות אימון קוגניטיבי-התנהגותי בשילוב ידע מדעי עדכני, אני מסייעת לאנשים לשנות את תפישת המציאות שלהם. וכך לתפוש את עצמם, ואת היקום כולו, באופן לגמרי אחר. באופן מחזק, מאתגר, יצירתי ופעיל. התפישה החדשה מאפשרת את התפתחותם של אחריות אישית, ביטחון, ערך עצמי ואמונה עצמית. נוצרות באדם מוטיבציה לפעול ותקווה לעתיד. הוא מפתח חמלה ומתחיל לקבל את עצמו כפי שהוא ואת האחרים כפי שהם. הוא מפתח אהבה כלפי עצמו וכלפי כל אשר חיצוני לו. "מקבל אומץ" ומעז לחיות את החיים במלואם.

לא צריך להשלים עם מצב שלילי.
זה אפשרי להיפרד מחרדה ודיכאון, ערך עצמי נמוך, דחיינות, וגם מ"סתם" תסכול קיומי. הם כולם התוצר של כימיה מאוד ספציפית בגופנו. אם נחליף את דפוסי התנהגותנו באופן מלאכותי באמצעות אימון קוגניטיבי התנהגותי, ישתנה הרגש המופק בנו (כימיקלים), וישתנו בנו גם המחשבות (אנרגיה המייצרת כימיקלים). יהיה בנו יותר מהאופי הקסום שיש לנו כאשר אנו מרגישים טוב עם עצמנו. במקום להיות "אנחנו הכועסים", "אנחנו חסרי המוטיבציה", "אנחנו הדאגנים" וכדומה, נהפוך להיות יותר "אנחנו".

קראו עוד בדף אודות >

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

איך מרפאים גוף ונפש?

אימון קוגניטיבי התנהגותי

ביקום המדהים בו אנו חיים, ישנן דרכים רבות המביאות לכדי ריפוי גוף ונפש.
כל אחד מאיתנו הוא נקודת ראות אחרת של היקום, ולכן לכל אחד מאיתנו מתאימה טכניקה אחרת. טכניקה אשר באמצעותה נשנה את המסר החשמלי המועבר לתאי גופנו. אלו בתורם יפיקו כימיקלים טובים יותר. בגופנו יחל תהליך אפיגנטי מופלא של ריפוי, ולאט לאט נחוש כי אנו מרגישים טוב יותר – נפשית וגופנית כאחד.

איך מתחילים?
עלינו לשנות את האופן בו אנו תופשים את המציאות, ולתרגל דפוסי התנהגות חדשים.

מעוניינ/ת להתחיל בתהליך?
צור/י איתי קשר ואשמח לעזור!

    מנטרות

    עלינו לסלול את דרכנו בעצמנו באמצעות אימון מוחי נחוש

    הדרך היחידה להתפתחות וצמיחה הינה אימוצם של הרגלים חדשים, חיוביים ומיטיבים. סגלו לעצמכם מנהג מעצים – שינון מנטרות לאהבה עצמית, קבלה עצמית, יציבות נפשית, ביטחון וצמיחה:

    מנטרות להתפתחות וצמיחה >
    שווה ציטוט

    אומץ מאפשר אפשרויות בחירה

    • "אפשר ליטול מן האדם את הכל חוץ מדבר אחד: את האחרונה שבחירויות אנוש – לבחור את עמדתו במערכת נסיבות מסוימות, לבוֹר את דרכו".
      ~ ויקטור פראנקל / האדם מחפש משמעות
    • "בני אדם אינם מגיבים למציאות כפי שהיא, אלא כפי שהם תופשים אותה".
      ~ אפיקטטוס
    נכתב לאחרונה
    מדוע אנו לא משיגים את מה שאנו רוצים, וכיצד נשנה זאת / תוצאה בנויה כהלכה (NLP)
    NLP

    מדוע אנו לא משיגים את מה שאנו רוצים, וכיצד נשנה זאת / תוצאה בנויה כהלכה (NLP)

    כולנו עסוקים במחשבות על הדברים שהיינו רוצים שיהיו לנו. אנו מבקשים לעצמנו מערכות יחסים אינטימיות ומלאות במשמעות, קריירה רבת הישגים,

    האדם הוא אסופה של דפוסי התנהגות – ויש לו עליהם שליטה.
    חרדה

    האדם הוא אסופה של דפוסי התנהגות – ויש לו עליהם שליטה.

    האופי של האדם מורכב מדפוסי התנהגות שאימץ לאורך חייו. ישנן התנהגויות אשר אנו מאמצים לתקופות קצרות או לרגעים קצרים ונדירים,

    תנועה איטית מודעת
    אוטומטיזם

    תנועה איטית מודעת

    האדם בעולם המערבי נע ממקום למקום כמו רודפות אותו רוחות "אני עסוק", "אני מאוד מאוד ממהר", "אין לי זמן". אדם

    חדר התודעה: מי מדבר עכשיו במיקרופון?
    ביופיזיקה

    חדר התודעה: מי מדבר עכשיו במיקרופון?

    פרופ' סטיבן פינקר בראיון לפרופ' מיצ'יו קאקו: "התודעה היא כמו סופה שמשתוללת במוח… התחושה האינטואיטיבית שיש 'אני' מנהל שיושב בחדר

    כך נאהב את עצמנו קצת יותר: עלינו לפרום את הקשר בין טריגר לתגובה
    אוטומטיזם

    כך נאהב את עצמנו קצת יותר: עלינו לפרום את הקשר בין טריגר לתגובה

    קונפליקטים ותסכולים מהווים הזדמנויות נפלאות לצמיחה רגש שלילי מיוצר על ידי מחשבה שלילית. מחשבה שלילית מיוצרת על ידי פרשנות שלילית

    עדכונים
    בקרוב נפתחת קבוצה חדשה בקהילת מטא קוגניציה! בואו לשנות את תפיסת עולמכם >
    נצלו את חולשתו של תת המודע לטובתכם >
    כאשר אנו מתייחסים לאדם כפי שהוא,
    אנו הופכים אותו לגרוע יותר >
    על חירותו האחרונה של האדם,
    ועל פשרו של הסבל >
    . . . . . . . . .
    רגע של נחת

    "Don't Be Scared, It's All A Show"

    הקשיבו לאלן ווטס, פילוסוף מוערך אשר הצליח לשלב את תורת הזן בתרבות המערב של שנות ה-50-60.

    https://youtu.be/fcPWU59Luoc
    ביקורת עצמית

    חשוב לי מאוד להציג באתר זה מידע עדכני ומהימן. אם מצאת דבר מה שנדמה לך כטעות ויש לך רגע של פנאי, אשמח אם תשלח/י לי את מהות הטעות. למעשה, את/ה תעשה/י לי טובה גדולה. תודה ורק בריאות, מיכל.

    אודות

    מיכל הררי, מאמנת קוגניטיבית התנהגותית, מאסטר NLP ודמיון מודרך. חוקרת יקום, מוח, נפש ורוח. עוסקת בשינוי תפיסת עולמם של אנשים לטובת ריפוי נפשי וגופני. עוד עליי >

    יצירת קשר

    בין השעות 09:00-15:00 בימים א'-ה' בטלפון: 052-5763555 (אם אין מענה אנא שלחו וואצאפ / סמס), או 24/7 באמצעות הטופס הזה >

    כל הזכויות שמורות למיכל הררי, 2021.
    אימון קוגניטיבי התנהגותי / מקור התודעה / מאסטר NLP ודמיון מודרך / אימון nlp בפרדס חנה כרכור.
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסט
    • הקטן טקסט
    • גווני אפור
    • ניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכה
    • רקע בהיר
    • הדגשת קישורים
    • פונט קריא
    • איפוס